Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Για τα μάτια σου Μόνο!!!

Της Βασούλας Τσιμινάκη

Αγαπητή Υπηρεσία,

Μετά από 14 έτη στη δημόσια εκπαίδευση, θέλω να σε ευχαριστήσω, μέσα απ'την καρδιά μου, για την πίστη σου στο εκπαιδευτικό έργο που προσφέρω, αφού με θεωρείς τόσο πολύτιμη και "άχαστη", που αποφάσισες, πως όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία πρέπει να επωφεληθούν απ'τις υπηρεσίες μου. (αλήθεια, γιατί μόνο 3; .. τυχαίο;)
Σ' ευχαριστώ, για την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις, αφού θε
ωρείς πως μπορώ να δουλεύω το ίδιο αποδοτικά και κεφάτα από τις 8 μέχρι τις 4.15, κι έτσι, αμέσως μετά από το μάθημα στο "ημερήσιο" σχολείο μου, με στέλνεις και σε ολοήμερο σχολείο.
Σ' ευχαριστώ, γιατί πιστεύεις στις υπερ-δυνάμεις μου και ίσως και στην ικανότητά μου να κάνω θαύματα (πότε αλήθεια θα γίνει το Μείζον Σεμινάριο του ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΜΟΥ;) , γι' αυτό και με στέλνεις σε σχολείο, μισή ώρα μακριά απ' το δικό μου, απ' το οποίο σχολώ στη 1.15, με την απαίτηση να ξεκινώ το εκεί μάθημα .. .. στη 1.20 !!
Σ' ευχαριστώ, γιατί φέρνεις, επιτέλους, τη φαντασία στην εκπαίδευση, πιστεύοντας, πως το αστικό, που πρέπει να προλαβαίνω να παίρνω για τη μετακίνησή μου, αν και φεύγει στη 1.30 κι έχει να διανύσει απόσταση αρκετών χιλιομέτρων, μπορεί να με πάει στον προορισμό μου .. .. πριν τη 1.20 !!
Σ' ευχαριστώ, για την ανέμελη και παιχνιδιάρικη διάθεση που μου χαρίζεις, αφού, πειράζοντας 1 τυχαία ώρα του προγράμματος οποιαδήποτε σχολείου μέσα στο Νοέμβρη, προκαλείς αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλα τα σχολεία που μοιράζονται με αυτό ειδικότητες (γλώσσες, μουσική, πληροφορική) .
Τέλος, σ' ευχαριστώ, γιατί ,όπως πάντα, με σκέφτεσαι .. κι ενισχύεις, όπως μπορείς, το έργο μου ως μαχόμενης εκπαιδευτικού, αφήνοντάς με να παλέψω, μόνη μου, με τα ωρολόγια προγράμματα όλων των συναδέλφων, τα οποία ανατρέπονται, από την επιθυμία σου να με δεις να διαπρέπω σε πολλές αίθουσες διδασκαλίας, ανά την περιφέρεια.
Ναι, τώρα ξέρω γιατί λέγομαι υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας ..(αυτό πάντα το ήξερα), ..Θρησκευμάτων ..(τα θαύματα), .. Αθλητισμού ..(το τρέξιμο) .. Μόνο αυτό το "Πολιτισμού" με προβληματίζει, μα θα βρω την άκρη, ως εμπνευσμένη εκπαιδευτικός !!

Πάντα υπόχρεη και καταχρεωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου