Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

«Drive»,Kid, κι όπου σε βγάλει…

Ο Ryan Gosling σε μια ξεχωριστή ερμηνεία. To "Drive"  άγγιξε την καρδιά μου. Nαι, πράγματι. Τόσο ανιδιοτελής αγάπη καιρό είχα να δω σε ταινία. Οι παύσεις , το κοίταγμα, η σιωπή... "Απλά ήθελα να ξέρεις ότι το να βρίσκομαι γύρω σου είναι ότι  καλύτερο μου συνέβη ποτέ", λέει κάποια στιγμή ο ήρωας στην γλυκιά κι αισθαντική συμπρωταγωνίστρια του Carey Mulligan.
 Ο Ryan δεν είναι κανένας τυχαίος, τουναντίον,πολυπράγμων, τάλαντο λαμπρό.  Και δεν αναφέρομαι μόνο στις ταινίες που έχει παίξει αλλά και στη μουσική του πλευρά.Ναι, υπάρχει και τέτοια, αν δεν το γνωρίζατε. Εντυπωσιακός μεν,όταν τραγουδά στην  αγαπημένη του με το μικροσκοπικό μουσικό όργανο yukalili " you always hurt the one you love"   από την προηγούμενη ταινία του το "blue Valentine",  εντυπωσιακότατος δε, με την προπέρσινη κυκλοφορία ως αρχηγός πλέον, της μουσικής μπάντας με το παράξενο όνομα, “Dead man's bones”,  όταν κατέθεσε ένα πολύ ενδιαφέρον ,κατά την ταπεινή μου άποψη, άλμπουμ. Τα μουσικά  δε κλιπ ορισμένων τραγουδιών ξεχωρίζουν, όπως του "In the room where you sleep", όπου  στο μουσικό αποτέλεσμα συμπράττει και μια παιδική χορωδία. Και τι χορωδία!
Σημειωτέον η ταινία «Drive» κέρδισε το βραβείο Σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Καννών αφήνοντας τον Λαρς Φον Τρίαρ και τη "Μελαγχολία" του στα κρύα του λουτρού.
Λέω να την ξαναδώ για την αισθητική που την διαπερνά από την αρχή ως το τέλος, την υπέροχη μουσική της(80's vibes;) και φυσικά για τον Ryan Gosling!
Γιαυτό σου λέω:Drive the movie my friend!

2 σχόλια:

  1. Αχ, μπράβο! Πες μας καμιά ταινία να ξέρουμε τι να δούμε. Βλέπουμε λίγες λόγω συνθηκών, ας είναι οι καλές τουλάχιστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλενα, μου άρεσε πολύ!Ελπίζω να σου αρέσει. Στα "υπ'όψιν" και το ντοκιμαντέρ που έρχεται για τους Pearl Jam...

    ΑπάντησηΔιαγραφή