Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

To ΒΒC και η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης!

Η είδηση δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες σε εφημερίδες και blogs. 20.000 dvd με τίτλο "Atlantis-End of a world birth of a legeng", πρόκειται να κυκλοφορήσουν αρχικά στην Αγγλία και στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη(και στην Ελλάδα φυσικά) από το BBC. Το θέμα, η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας το 1620 π.Χ. Mάλιστα συνδέεται εκτός από την καταστροφή του Μινωϊκού πολιτισμού και με το μυθικό νησί της Ατλαντίδας.
Μια γρήγορη αναζήτηση στο you tube με τον τίτλο του ντοκιμαντέρ, έδωσε ως αποτέλεσμα ολόκληρη την επικείμενη (δραματοποιημένη ) ταινία.
Παδαγωγικά, πιστεύω πως η ταινία είναι αξιοποιήσιμη, αφού πολλά αποσπάσματά της ίσως θα  μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως π.χ. για καλύτερη εικονική αναπαράσταση, όταν διδάσκουμε στην Ιστορία της Γ΄τάξης το ανάλογο μάθημα με τη συνοδευτική πηγή. Κάποτε είχα "κόψει" αποσπάσματα από ένα ανάλογο ντοκιμαντέρ που είχε προβάλει το κανάλι του ΣΚΑΪ.Οι μικροί μαθητές είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό και μου ζητούσαν ξανά και ξανά να "παίξω" το σημείο όπου το τσουνάμι σκάει στις ακτές της Κρήτης... Αναμένοντας λοιπόν και την (υποτιτλισμένη; μεταγλωτισμένη;) ελληνική έκδοση, ας αρκεστούμε ως τότε στην κόπια που υπάρχει:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου