Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Παιδιά ριγμένα και χαϊδεμένα



Σήμερα, μπαίνοντας στην τάξη  για μάθημα, με συνεπήρε ένα τραγούδι που το τραγουδούσαν  οι μαθήτριές  μου.Απόρησα , πότε πρόλαβαν τούτα τα μικρά παιδάκια να το κάνουν πρόβα και να το μάθουν τόσο καλά, χωρίς να χάνουν το ρυθμό του.Και μιλάω για τα πολύ μικρά παιδιά, τα πρωτάκια! Ε, λοιπόν όχι, δεν ήταν σχολικό τραγουδάκι, ήταν η "Patty"! Αγνοούσα την "Patty", ώσπου, μου εξήγησαν...Ζήλεψα.Κοίτα να δεις "δουλειά "που κάνει η "Patty" κι εσύ,... κάτσε παιδέψου να τους μάθεις ένα τραγούδι. Το άρθρο της Μαριάννας Τζιάντζη κατά σύμπτωση,μιλά για αυτήν την "Patty", την οποία αγνοούσα, μα τώρα έμαθα.

Tης Μαριάννας Τζιάντζη
Πολύ δημοφιλής έγινε και στην Ελλάδα η «Patty» (Mega), μια αργεντίνικη νεανική σειρά με πολλά τραγούδια. Το καλό είναι ότι η κεντρική ηρωίδα, η Πάτι, είναι ένα ταλαντούχο κοριτσάκι που τραγουδάει υπέροχα και όχι μια ενήλικη ηθοποιός που υποδύεται τη μαθήτρια. Το κακό είναι ότι εδώ αναπαράγονται όλα τα στερεότυπα της κλασικής σαπουνόπερας, αλλά σε σχολική συσκευασία.
Στην «Patty» σμίγουν δύο αθάνατοι κινηματογραφικοί και λογοτεχνικοί μύθοι: πρώτον, το ασχημόπαπο που θα μεταμορφωθεί σε κύκνο (η «Μαρία η άσχημη» σε εφηβική έκδοση) και δεύτερον, το ορφανό παιδί που τελικά βρίσκει οικογένεια, μπαμπά, γιαγιά, κομπλέ. Το φόντο είναι ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο του Μπουένος Aϊρες, βρετανικής μορφολογίας, στο οποίο δύο κοριτσίστικα μουσικά συγκροτήματα ανταγωνίζονται για την πρωτιά, για την υπεροχή. Παρά τα εμπόδια, είναι φανερό ότι η μπάντα της Πάτι θα θριαμβεύσει.Η συνέχεια στην εφημερίδα Καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου